Integratieve Counseling & Coaching

.

De integratieve benadering is een moderne stroming in de psychotherapie. Hierbij wordt uitgegaan van:

  • een resultaat- en doelgerichte benadering
  • een kortdurend en overzichtelijk therapeutisch behandeltraject
  • een op het individu gebaseerd behandelplan
  • de ondeelbaarheid van lichaam en geest (de ‘gehele mens’ staat centraal)
  • een therapeutische relatie gebaseerd op vertrouwen en respect.

Sessies zijn erop gericht jouw vermogen tot veranderen te motiveren, te mobiliseren en te optimaliseren. Door het stellen van de juiste vragen vind je de antwoorden. Het is een persoonlijke en verdiepende aanpak, met vaak verrassende inzichten.

R

Counseling

Counseling is een kortdurende vorm van individuele psychosociale begeleiding. Counseling biedt een oplossing als je bijvoorbeeld angsten wilt overwinnen; meer zelfvertrouwen wilt krijgen; stresssituaties het hoofd wilt bieden; behoefte hebt aan begeleiding bij verlies, rouw- of traumaverwerking; terugkerende conflictsituaties wilt doorbreken; zingevingsvraagstukken verduidelijkt wilt krijgen.

 

R

Coaching

Coaching is een vorm van praktische en doelgerichte persoonlijke begeleiding die erop is gericht om persoonlijke effectiviteit te vergroten. Coaching is vooral gericht om mensen te helpen om te groeien. Het kan hierbij gaan om het vergroten van competenties of het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Het behandeltraject bestaat in de meeste gevallen uit counselen, waarin coachen vaak wordt geïntegreerd. Je kunt dit zien als een krachtige doelgerichte tweetrapsraket. Je gaat zowel de oorzaak van je probleem in jezelf aanpakken, als deze verandering ‘verzilveren’ door te oefenen met anders doen in je dagelijks leven. Zo herstel je sneller en kom je ook duurzamer van je probleem af.

R

Hypnotherapie

Tijdens de therapie kan er voor gekozen worden gebruik te maken van trance (hypnose). Klachten, problemen of belemmeringen kunnen daarmee snel, doeltreffend en met blijvend resultaat worden aangepakt. Hypnotherapie is geschikt voor allerlei problemen: bij het aanpakken van angsten tot zingevingsvraagstukken, van pijnbestrijding en psychosomatische klachten tot het verbeteren van prestaties op het gebied van werk of sport. Het grote voordeel van werken met hypnose is dat we niet alleen praten óver je klacht, maar dat we doelgericht zaken kunnen veranderen op het niveau waar je klacht ontstaat: in je onbewuste. Veel klachten zijn het gevolg van automatisch, onbewust aangeleerd gedrag of aangeleerde reacties. Met een bewuste benadering (erover praten) zijn die automatische reacties niet of nauwelijks te beïnvloeden. Het bewuste spreekt als het ware een andere taal dan het onbewuste. Als je bijvoorbeeld angstig of onzeker bent, dan wéét je wel dat die angst en onzekerheid nergens op slaan. Maar hoe vaak je dat ook tegen jezelf zegt, van binnen voelt het anders, en daardoor blijf je er toch mee rondlopen. Hypnotherapie helpt je om de klacht bij de kern aan te pakken.

We kunnen in een traject volledig inzetten op hypnotherapie, of hypnotherapie gebruiken als ondersteuning voor een counselingstraject.

Contact: M +31 (0)6 – 13 10 99 00 • I www.praktijkalbrandswaard.nl  E info@praktijkalbrandswaard.nl